Konijnenburg
Zeecontainer wielen

Terug naar Defensie en strijdkrachten

De toepassing van containerwielen

Voor het verplaatsen van zeecontainers in bijvoorbeeld havens of voor mobiele commando- of communicatieposten zijn onze NEVA containerwielen ideaal. De containerwielen zijn zeer robuust en verkrijgbaar tot een draagvermogen van wel 36 kiloton per container.

Zwenkwielen voor zeecontainers

Alle zwenkwielen hebben een zwenksysteem om containers gemakkelijk op de juiste plaats te manoeuvreren, ook in kleine ruimtes. Alle containerwielen worden sinds juni 2020 geleverd met richtingssloten. Deze kunnen worden vastgezet om de rotatie van de draaibare kop van de contrainerwielen in elke hoek van 90 graden te fixeren. Dit geeft extra ondersteuning tijdens het slepen en duwen van de containers.

De containerwielen van Konijnenburg

Elk zwenkwiel onderstel is gemonteerd met 2 polyurethaan  wielen op gietijzeren centra voor maximale stabiliteit en veiligheid. Hierdoor kunnen de wielen zeer soepel rollen en hebben ze tegelijkertijd een hoog draagvermogen.

Twist-lock mechanismen

De montage is een eenvoudige handeling doordat de containerwielen zijn uitgerust met het twist-lock mechanisme. De klemverbinding van de twist-lock vergrendelt van onderaf in de hoekgietstukken (corner castings) die in alle containers met DIN ISO 1161-hoek zijn verwerkt. Door de draaihendel in te drukken, klemt en fixeert de aansluiting van het twist-lock mechanisme stevig in de hoekgietstukken.

De montage van de containerwielen

Voor het plaatsen of verwijderen van de containerwielen uit de hoeken dient een vorkheftruck te worden gebruikt. Vergrendel de zwenkwielen in de sleeprichting en blokkeer ze voordat je het trekkende voertuig loskoppelt. Bij het slepen moeten de zwenkwielen aan de sleepzijde worden ontgrendeld nadat het sleepvoertuig is aangekoppeld.

Maatwerk

Voor jouw toepassing

Wanneer een wiel niet in ons assortiment zit en ook niet in het standaard assortiment van onze leveranciers, is maatwerk een optie. Het kan zijn dat je een bestaande toepassing hebt waar je niet tevreden over bent. Je wilt bijvoorbeeld innoveren of goedkoper produceren. Maatwerk passen we met name toe bij een specifieke vraag naar functionaliteit. Gaan de containerwielen bijvoorbeeld snel stuk? Dan denken wij graag met je mee over een alternatief. Het is ook mogelijk om containerwielen die we al op voorraad hebben aan te passen op jouw wensen.

Van inventarisatie tot gepaste oplossing

Voor speciale verzoeken kunnen wij een oplossing op maat bieden. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Aandrijving en tractie
  • Remsystemen
  • Trekhaken
  • Diverse soorten wielmaterialen
  • Hijswerktuigen
  • Installatie

Konijnenburg kan daarnaast zorgen voor een economische oplossing zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit en duurzaamheid. Daar komt niet altijd een nieuw ontwerpproces aan te pas. De oplossing kan bijvoorbeeld ook volume-import of specialistische import zijn. Maatwerk hoeft niet altijd over grote volumes te gaan. Ook als je bijvoorbeeld maar twee of drie stuks nodig hebt van een bepaald wiel is maatwerk een mogelijkheid.

Containerwielen met een groot draagvermogen

Met de zeecontainerwielen met een maximaal draagvermogen kunnen ladingen tot 36 kiloton worden verplaatst. Bij het bepalen van het benodigde draagvermogen dien je rekening te houden met het volgende:

  • Een lege 20-voet zeecontainer weegt ongeveer 2 kiloton of 4.500 lb
  • Een lege 40-voet zeecontainer weegt ongeveer 4 kiloton of 8.700 lb
  • Ons aangegeven maximale laadvermogen is gebaseerd op een maximumsnelheid van 4 km/h (2,4 mph)

Reken met een veiligheidsmarge

Wij raden aan om met een veiligheidsfactor te rekenen. In dit geval moet het totale gewicht van de lading en de container zelf door drie worden gedeeld. Dit geeft het benodigde draagvermogen van elk afzonderlijk zeecontainer wiel.

Voor een veilig gebruik van de wielen is een vlakke en egale ondergrond vereist. Controleer daarom voor gebruik of de wielen vrij van drempels en obstakels zijn.

De zeecontainer wielen op scheve oppervlakten gebruiken

Indien de zeecontainer wielen worden gebruikt op scheve oppervlakken vragen wij om contact met ons op te nemen. In dit geval dient een ingenieur de lokale toepassing te bestuderen en de vermindering van het draagvermogen van het systeem te berekenen. Wij helpen je hier graag bij.