Konijnenburg
voor Art logistics

Terug naar Cultuur

Waardevolle objecten transporteren op kwetsbare vloeren

Kunst is een van de meest waardevolle objecten om te transporteren. De kunst van art logistics zit dan ook in het gebruik van de juiste wielen. Konijnenburg adviseert super elastische streeploze grijze wielen die extra demping geven. Op kwetsbare museum parketvloeren zorgen “zachte” rubberen wielen namelijk voor een soepele loop, terwijl ze de vloer niet beschadigen. De super elastische wielen hebben tevens een zeer lage rolweerstand en hoog draagvermogen.

Diverse karren en wielen

Voor het transporteren van kunst worden o.a. palletwagens, containers en houten kratten. Wielen die we voor art logistics vaak inzetten zijn hefwielen en zwenkwielsystemen waarmee door middel van een pedaal of hefschroef een product of een krat opgevijzeld kan worden. Ook kleine zwaarlastwielen met een hoog draagvermogen gebruiken we hier vaak. Deze zijn ideaal onder kratten of apparaten waar maar beperkte hoogte beschikbaar is.

Maatwerk

Voor jouw toepassing

Wanneer een wiel niet in ons assortiment zit en ook niet in het standaard assortiment van onze leveranciers, is maatwerk een optie. Het kan zijn dat je een bestaande toepassing hebt waar je niet tevreden over bent. Je wilt bijvoorbeeld innoveren of goedkoper produceren. Maatwerk passen we met name toe bij een specifieke vraag naar functionaliteit. Gaan de wielen van jouw toepassing bijvoorbeeld snel stuk? Dan denken wij graag met je mee over een alternatief. Het is ook mogelijk om wielen die we al op voorraad hebben aan te passen op jouw wensen.

Van inventarisatie tot gepaste oplossing

We stellen vast wat de toepassing is en hoe de wielen worden gebruikt. Ook kijken we naar het probleem. Waarom gaan de wielen stuk of slijten deze te snel? Of zijn de huidige wielen te duur voor de toepassing? Daarbij vragen we je om monsters te sturen van wat er kapot is gegaan.

Konijnenburg kan zorgen voor een economische oplossing zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit en duurzaamheid. Daar komt niet altijd een nieuw ontwerpproces aan te pas. De oplossing kan bijvoorbeeld ook volume-import of specialistische import zijn. Maatwerk hoeft niet altijd over grote volumes te gaan. Ook als je bijvoorbeeld maar twee of drie stuks nodig hebt van een bepaald wiel is maatwerk een mogelijkheid.