Konijnenburg
voor geautomatiseerde magazijnsystemen

Terug naar Intralogistiek en intern transport

Slijtvaste wielen voor geautomatiseerde magazijnsystemen

Onder geautomatiseerde magazijnsystemen vallen onder andere industriële stellingsystemen, magazijnkranen, geautomatiseerde reach trucks en AGV’s. Onze klanten die gebruikmaken van wielen voor deze toepassing zijn onder andere heftruckfabrikanten, automatiseringsexperts en fabrikanten van magazijnstellingen. Bekijk onze industriële wielen voor de beste oplossing voor jouw apparaten.

Diverse soorten wielen

Voor geautomatiseerde magazijnsystemen maken we meestal gebruik van wielen met slijtvast Polyurethaan loopvlak en voor intensieve toepassingen Vulkollan wielen met polyurethaan loopoppervlak. Het gaat daarbij om aandrijfwielen met spiebaan, naafaansluiting, palletwagenwielen en geleiderollen. Tevens komen wielen voor met nylon of gietnylon loopoppervlak. Deze PA6 wielen hebben hogere draagvermogens en statische belasting, maar zijn minder geschikt voor hoge snelheden. Ook maken ze door het harde loopoppervlak meer geluid.

Maatwerk

Voor jouw magazijnsysteem

Wanneer een wiel niet in ons assortiment zit en ook niet in het standaard assortiment van onze leveranciers, is maatwerk een optie. Het kan zijn dat je een bestaande toepassing hebt waar je niet tevreden over bent. Je wilt bijvoorbeeld innoveren of goedkoper produceren. Maatwerk passen we met name toe bij een specifieke vraag naar functionaliteit. Gaan de wielen van jouw toepassing bijvoorbeeld snel stuk? Dan denken wij graag met je mee over een alternatief. Het is ook mogelijk om wielen die we al op voorraad hebben aan te passen op jouw wensen.

Van inventarisatie tot gepaste oplossing

We stellen vast wat de toepassing is en hoe de wielen worden gebruikt. Ook kijken we naar het probleem. Waarom gaan de wielen stuk of slijten deze te snel? Of zijn de huidige wielen te duur voor de toepassing? Daarbij vragen we je om monsters te sturen van wat er kapot is gegaan.

Konijnenburg kan zorgen voor een economische oplossing zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit en duurzaamheid. Daar komt niet altijd een nieuw ontwerpproces aan te pas. De oplossing kan bijvoorbeeld ook volume-import of specialistische import zijn. Maatwerk hoeft niet altijd over grote volumes te gaan. Ook als je bijvoorbeeld maar twee of drie stuks nodig hebt van een bepaald wiel is maatwerk een mogelijkheid.

Geleiderollen met extra goede hechting

Recentelijk heeft Konijnenburg op verzoek van een van onze klanten eigen geleiderollen ontwikkeld. Extra goede hechting van de band op de wielkern of het lager was hierbij van groot belang. Door hoge snelheden en frequent gebruik warmt de metalen kern of kogellager namelijk op. Daardoor kan de chemische binding tussen het band-/loopoppervlak en de kern loslaten. Tot slot is bij intensief gebruik het van belang dat wielen slijtvast zijn.

Geleidewielen uit eigen fabriek

Konijnenburg is in staat om in onze eigen fabriek geleidewielen te maken met zacht PU loopoppervlak uit Desmodan van Bayer op een kunststofkern en kogellager. OE klanten die zeer grote aantallen nodig hebben komen hiervoor in aanmerking. Elk product wordt intensief gecontroleerd om een 99,8% kwaliteit te kunnen waarborgen. Interesse? Neem contact op met Konijnenburg.