Konijnenburg
voor Trommelzeven

Terug naar Afvalinzameling en Recycling

Topkwaliteit wielen voor trommelzeven

Afval heeft een economische waarde. Trommelzeefmachines zijn een effectieve en bewezen manier om afval te scheiden in bruikbare grondstoffen. De ronddraaiende trommel zorgt voor een voorsortering die de verschillende groottes van afval scheidt. Hierbij is het belangrijk dat de trommelzeef optimaal draait: op de juiste snelheid, zonder opstoppingen.

Konijnenburg ondersteunt professionele recycling van materialen door middel van topkwaliteit aandrijfwielen, voor trommelzeven die verschillende materiaalsoorten verkleinen, zeven, scheiden en composteren.

Slijtvaste aandrijfwielen met stevige grip

Konijnenburg wielen worden ingezet als aandrijving van de zeeftrommel. Dit zijn Polyurethaan wielen of Vulkollan wielen vanwege de hoge slijtvastheid en de stevige grip. Het loopoppervlak van het wiel moet namelijk zeer slijtvast zijn en een hoge treksterkte hebben. Konijnenburg heeft een aantal standaardwielen op voorraad die we op basis van jouw wensen en specificaties op maat kunnen maken om zo een korte levertijd te realiseren. Wij hebben het grootste assortiment Vulkollan wielen.

Maatwerk

Voor jouw trommelzeef

Maatwerk is bij ons altijd een optie. We passen het met name toe bij een specifieke vraag naar functionaliteit. Gaan de wielen van de trommelzeef bijvoorbeeld snel stuk? Wij denken met je mee over een geschikte oplossing. Om een langere levensduur van de wielen te bewerkstelligen zijn het aantal omwentelingen per minuut van het aandrijfwiel, het gewicht of de weestand van de trommel van belang. Daarmee kunnen we de frictie berekenen en het juiste wiel op maat adviseren. Bij te hoge snelheden of een te grote weerstand van de trommel kunnen er namelijk scheuren en vervorming van het loopvlak ontstaan. Ook loop je dan het risico dat de velg loskomt.

Van inventarisatie tot gepaste oplossing

We stellen vast wat de toepassing is en hoe de wielen worden gebruikt. Ook kijken we naar het probleem. Gaan de wielen van de trommelzeef snel stuk? Draait de trommelzeef niet op de juiste snelheid? Of misschien niet op een constante snelheid doordat er sprake is van opstoppingen? Konijnenburg zoekt met je mee naar een oplossing op maat zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit en duurzaamheid. Maatwerk hoeft niet altijd over grote volumes te gaan. Ook als je bijvoorbeeld maar twee of drie stuks nodig hebt van een bepaald wiel is maatwerk een mogelijkheid.