Over ons

Konijnenburg is al 75 jaar toonaangevend als specialist in wielen. Een gedegen ervaring, top merken, eigen productie en ontwikkeling vormen de basis voor een meer dan compleet assortiment van transportwielen.

2018
Overname Zwenkwielenproducent LIV KOLESA d.o.o.

De moedermaatschappij van Konijnenburg BV, Konindustries BV neemt een 50% belang in LIV KOLESA d.o.o.

De vestiging heeft 170 medewerkers en boekte in 2017 een omzet van €14 miljoen. Voor Konijnenburg Wielen is de overname een belangrijke versteviging van zijn marktpositie. LIV Kolesa wordt dankzij zijn geautomatiseerde persen en de gunstige loonkosten in Slovenië gezien als de meest competitieve wielenproducent van Europa.  Klanten van Konijnenburg krijgen door deze overname de mogelijkheid om grote afnames te kunnen verkrijgen met maar enkele weken aan oplevertijd, waar producenten uit Azië vaak al 2-3 maanden hanteren.

2017
Overname Wielenproducent VLUKON BV
2012
De 3e generatie Van Konijnenburg

Na 4 jaar zich bezig te hebben gehouden met maatwerk product ontwikkeling en programma uitbreiding neemt Floris van Konijnenburg de aandelen over van zijn vader.

Floris heeft als achtergrond studies Technische bedrijfskunde en Finance MSc. Onder de leiding van Floris richt de organisatie zich nog meer op het snel kunnen ontwikkelen van kwalitatieve maatwerkoplossingen voor industriële klanten.

De organisatie laat vanaf 2012 jaarlijks een autonome groei zien van 10 tot 15%.

Daarnaast vinden de voorbereidingen plaats voor strategische samenwerkingen en het overnemen van producenten van hoogwaardige industriële componenten.

2007
Overname LANGERAK WIELEN

Langerak wielen, bekannt als Lieferant von hochwertigen Polyurethanrädern, wird von Konijnenburg BV übernommen. Das Lager ist in das Zentrallager der Konijnenburg BV in Amsterdam integriert.

1977
De 2e generatie Van Konijnenburg

In 1977 nam Pim de aandelen van zijn vader over.

Hij concentreerde zich meer op de wielen. Voor andere productgroepen zoals Perslucht, hechtapparatuur en wagenbouw artikelen werd een productgroep manager aangesteld.

Andere productgroepen verdwenen uit het assortiment. Beide stappen waren genomen om specialistischer te worden. Door deze focus zorgde Pim ervoor dat Konijnenburg Wielen in de hele Benelux synoniem is komen te staan met kwaliteit, service en klantfocus.

1953
Naar Amsterdam
1946
Oprichting

In 1946 startte Wim van Konijnenburg een eigen onderneming.

De activiteiten in het begin bestonden uit de verkoop van houten speelgoed en de vertegenwoordiging van Tsjechisch houtbewerkings-gereedschap.

Gehandeld werd onder de naam Grimpex (Groothandel Import Export). Het kantoor was een kamer thuis. De moeder van Wim deed de administratie. Pakketten werden ingepakt door de vader van Wim. De zoon van Wim, Pim, bracht op zijn autoped pakketjes naar het postkantoor. Een echt familiebedrijf.

2018
2017
2012
2007
1977
1953
1946

Maatwerk wielen en transportoplossingen

Konijnenburg Wielen werd in 1946 opgericht door W van Konijnenburg met als doel: het ontwikkelen van kwalitatieve industriële producten voor een aantrekkelijke prijs. Tot op de dag van vandaag is de continuïteit van ons familiebedrijf gewaarborgd gebleven. Ondertussen zijn wij al 75 jaar dé specialist in het ontwikkelen en leveren van hoogwaardige wielen voor diverse branches, waaronder landbouw en tuinbouw, afvalverzameling en recycling, intra logistiek en intern transport en industrie. Met al ruim 2600 trouwe klanten op de teller ontwikkeld Konijnenburg Wielen zich nog altijd voortvarend.

Waar we voor staan

Wij zetten ons zich elke dag in om het werkleven gemakkelijker te maken. Met ons technische verkoopteam brengen wij altijd een passend verkoopadvies uit. Dit is onderdeel onze top kwaliteit service die wij klanten bieden. Wij geloven dat onze wielen en inspanningen een gemakkelijk werkleven van onze eindgebruiker ondersteunen. Dit vertaalt zich in het ontwerp van onze producten en de manier waarop we met onze klanten, werknemers en zakenpartners omgaan. Zo zorgen wij voor een optimale prijs/kwaliteitverhouding voor de oplossing die het beste bij jouw toepassing past.

Maatwerk oplossingen

Door het succes van het familiebedrijf Konijnenburg is het bedrijf gaan uitbreiden door de fabrieken van haar leveranciers over te nemen. In 1962 heeft Konijnenburg Wielen de eerste productiemachines aangekocht. Doordat Konijnenburg Wielen ondertussen beschikt over twee productielocaties produceert zij al haar wielen zelf. Hierdoor zijn wij in staat volume import te realiseren en maatwerk oplossingen te bieden. Zo kunnen wij altijd voldoen aan de behoeften van de klant en hen helpen het werk te vergemakkelijken.

Wielen op maat

Voor bijna elke sector

Maatwerk passen we toe in bijna elke sector. Meestal betreft dit speciale wensen rondom de functionaliteit. Denk daarbij aan de veerkracht van een wiel, een bepaalde intelligente remwerking, het eenvoudiger bedienen van de rem, hogere draagvermogens of specifieke afmetingen. Ook voeren we regelmatig innovaties door in het materiaal om wielen te verstevigen.

Onze service is ook maatwerk

Maatwerk draait bij Konijnenburg niet alleen om onze producten, maar ook om onze dienstverlening. Zo kunnen wij bijvoorbeeld jouw logistieke proces overnemen door de gewenste producten op voorraad te houden. Hierdoor kunnen we deze altijd de volgende werkdag bij je afleveren. Ook levert Konijnenburg door heel Europa.

Design for manufacturability

Interesse in maatwerk? Neem dan contact met ons op. Wij vragen onze klanten meestal om enkele monsters aan te leveren van het wiel in kwestie met daarbij een beschrijving van het probleem of vraagstuk. Wij zorgen ervoor dat we de toepassing uitvoering bestuderen en bij je terugkomen met een passende oplossing, zonder dat hier te veel kosten bij komen. Design for manufacturability noemen we dat. Daarbij denken we natuurlijk ook aan de toekomstbestendigheid van je wielen.