Konijnenburg
voor beton- en
prefabricated
platenproductie

Terug naar Bouw, constructie en materialen

Wielen voor transport van betonplaten

Bij betonproductie en prefabricated platenproductie worden verschillende soorten wielen toegepast. Zo kun je denken aan wielen van gietijzer, gietnylon, Polyurethaan of Vulkollan Polyurethaan.

Wielen van verschillende materialen

Indien het gaat om het transporteren van betonplaten door de fabriek heen wordt veelal gebruik gemaakt van volledig gietijzeren wielen. Deze wielen kunnen op maat worden gemaakt binnen een range van 200 tot 600mm in diameter. Ben je op zoek naar een goedkoper alternatief? Dan kun je kiezen voor wielen van gietnylon. Echter, het nadeel van deze wielen is dat ze minder slijtvast zijn. Indien de wielen worden ingezet als onderdeel van een productieband worden met name wielen van Polyurethaan ingezet.

Welke wielen zijn het meest geschikt?

Voor deze toepassing zijn met name volledig gietijzeren wielen, harde gietnylon wielen of stalen rollen geschikt. Beton in poedervorm zorgt voor uitdroging van het loopoppervlak. Bij PU of rubberen wielen. Hierdoor wordt de levensduur van PU of rubberen wielen verkort. Voor zeer intensieve toepassingen zijn wielen van Vulkollan Polyurethaan het meest geschikt.

Maatwerk

Voor jouw toepassing

Wanneer een wiel niet in ons assortiment zit en ook niet in het standaard assortiment van onze leveranciers, is maatwerk een optie. Het kan zijn dat je niet tevreden bent over de huidige wielen. Je wilt bijvoorbeeld innoveren of goedkoper produceren. Maatwerk passen we met name toe bij een specifieke vraag naar functionaliteit. Voor deze toepassing zijn een ruim aantal wielen geschikt. Zo kun je denken aan wielen van gietijzer, gietnylon, Polyurethaan of Vulkollan Polyurethaan, maar ook verschillende formaten. Wij zoeken met je mee naar de geschikte wielen voor jouw specifieke toepassing.

Van inventarisatie tot gepaste oplossing

We stellen vast wat de toepassing is en hoe de wielen worden gebruikt. Ook kijken we naar het probleem. Waarom gaan de wielen stuk of slijten deze te snel? Of zijn de huidige wielen te duur voor de toepassing? Konijnenburg kan zorgen voor een economische oplossing zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit en duurzaamheid. Daar komt niet altijd een nieuw ontwerpproces aan te pas. De oplossing kan bijvoorbeeld ook volume-import of specialistische import zijn. Maatwerk hoeft niet altijd over grote volumes te gaan. Ook als je bijvoorbeeld maar twee of drie stuks nodig hebt van een bepaald wiel is maatwerk een mogelijkheid.