Maatwerk wielen voor de deegopbollers van Daub Bakery Machinery

Geplaatst op 18 november | 5 minuten leestijd
Deel deze klantcase

Daub Bakery Machinery is al sinds 1902 gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van kwalitatieve machines voor bakkerijen. Deze machines worden met name ontwikkeld voor het verdelen van deeg en snijden van brood. Alle bakkerijmachines worden ontworpen, geconstrueerd en geproduceerd in haar eigen fabriek.

De zoektocht naar een wiel dat perfect past

De deegopbollers zijn voorzien van een wiel die op een as met beugels wordt gemonteerd. De losse onderdelen werden bij verschillende leveranciers ingekocht. Omdat de as en beugels al gemonteerd zijn op de deegopbollers was het van belang om een los wiel te vinden dat hier perfect op zou aansluiten. Dit bleek een lastige opgave te zijn. Een lange tijd heeft Daub haar wielen ingekocht bij een wielenfabrikant. “Met de beugels en overige montagematerialen hadden we moeite om dit op elkaar te laten aansluiten.”

Het bedenken van een maatwerk oplossing

Daub kwam uiteindelijk op een beurs in aanraking met Konijnenburg. Het probleem werd voorgelegd en samen gingen ze opzoek naar een gepaste oplossing. “Het begon al met een plezierig contact en men dacht op meerdere vlakken met ons mee.” Allereerst heeft Konijnenburg in de fabriek meegekeken, op basis hiervan een advies uitgebracht, en met tekeningen en een setje als voorbeeld laten zien wat zij voor Daub kon betekenen. “Je proeft dat Konijnenburg streeft naar een plezierige en langdurige relatie.”

De maatwerk oplossing zorgt voor een kostenvoordeel en eenvoud

De beste en meest voordelige optie bleek om alles omtrent wielen onder te brengen bij Konijnenburg. Dit heeft ervoor gezorgd dat Daub compleet is ontzorgd op dit gebied. Daub koopt haar wielen nu compleet met beugels, afstandhouders, bout en moer en kunststof glijlagers in bij Konijnenburg. Doordat deze onderdelen perfect op elkaar aansluiten is de montage van de wielen op de deegopbollers enorm vereenvoudigd. “Een ander bijkomend voordeel is dat we nu minder verschillende leveranciers hebben.”

Een samenwerking voor op de lange termijn

Konijnenburg houdt vanaf het begin een voorraad aan voor Daub. Hierdoor kunnen zij altijd de gewenste aantallen in huis halen. Ondertussen worden de wielen al een aantal jaar onder de deegopbollers gemonteerd, zonder dat er in de tussentijd een wiel kapot is gegaan. “Kortom, we zijn zeer tevreden met deze wielen en de relatie en hopen op een plezierige voortzetting hiervan.”

Op zoek naar advies of vragen?

Loop je zelf tegen een probleem aan, ben je op zoek naar maatwerk, of ben je benieuwd wat Konijnenburg voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze experts. Wij denken graag met je mee!

Zoekt u meer dan een wiel? Dat begrijpen wij.

Wij bespreken graag de mogelijkheden met u!
Wij bespreken vrijblijvend wat bij u past.

Kom in contact