Konijnenburg
voor Wasserijcontainers

Terug naar Intralogistiek en intern transport

Met een schone was van A naar B

Wasserijcontainers, ook wel wasserijrolcontainers genoemd, worden ingezet om textiel schoon en onbeschadigd te transporteren tussen wasserij en eindbestemming. In vergelijking met andere rolkarren of -containers is de functie dus net iets anders. Het belangrijkste is dat het wasgoed tijdens het transport schoon blijft. Wielen van wasserijcontainers zijn veelal van rubber gemaakt. Het voordeel van rubber wielen is namelijk dat deze en hoog draagvermogen hebben en weinig geluid maken. Ook kunnen deze wielen zowel binnen als buiten worden gebruikt; handig als het schone wasgoed bijvoorbeeld van een extern washok naar een verpleeghuis of ziekenhuis moet worden verplaatst.

Advies op basis van laadvermogen

Het laadvermogen van wasserijcontainers begint bij 400 kg. Dat is ruimschoots voldoende voor de meest voorkomende situaties. Wij adviseren in dat geval twee zwenkwielen en twee bokwielen met een diameter van 100mm, waarbij de kern van het wiel uit Nylon (PA6) bestaat, met een enkel kogellager en met een TPR streeploze grijze rubberband. Wasserijcontainers zijn echter ook beschikbaar met een laadvermogen tot 800 kg. Voor hogere lasten en ondergronden die oneffen (asfalt en stoepranden) zijn of meer obstakels hebben adviseren we doorgaans twee rubber zwenkwielen (geremd) met een diameter van 125 mm en twee rubber bokwielen, eveneens met een diameter van 125 mm. Dit verhoogt ook de manoeuvreerbaarheid op kleinere ruimtes.

Maatwerk

Voor jouw wasserijcontainer

Wanneer een wiel niet in ons assortiment zit en ook niet in het standaard assortiment van onze leveranciers, is maatwerk een optie. Het kan zijn dat je een bestaande toepassing hebt waar je niet tevreden over bent. Je wilt bijvoorbeeld innoveren of goedkoper produceren. Maatwerk passen we met name toe bij een specifieke vraag naar functionaliteit. Gaan de wielen van jouw toepassing bijvoorbeeld snel stuk? Dan denken wij graag met je mee over een alternatief. Het is ook mogelijk om wielen die we al op voorraad hebben aan te passen op jouw wensen.

Van inventarisatie tot gepaste oplossing

We stellen vast wat de toepassing is en hoe de wielen worden gebruikt. Ook kijken we naar het probleem. Waarom gaan de wielen stuk of slijten deze te snel? Of zijn de huidige wielen te duur voor de toepassing? Daarbij vragen we je om monsters te sturen van wat er kapot is gegaan.

Konijnenburg kan zorgen voor een economische oplossing zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit en duurzaamheid. Daar komt niet altijd een nieuw ontwerpproces aan te pas. De oplossing kan bijvoorbeeld ook volume-import of specialistische import zijn. Maatwerk hoeft niet altijd over grote volumes te gaan. Ook als je bijvoorbeeld maar twee of drie stuks nodig hebt van een bepaald wiel is maatwerk een mogelijkheid.

Robuuste wielen en wielen op maat

Konijnenburg biedt slijtvaste robuuste wielen voor wasserijcontainers tegen een zeer economische prijs die snel leverbaar zijn. Bovendien kunnen wij snel maatwerk leveren, afgestemd op de interne logistiek van de eindgebruiker. Enkele voorbeelden:

  • Extra geluiddempende wielen voor gebruik in woonkernen in de nacht
  • Wielen die geschikt zijn voor lage temperaturen in de diepvries
  • Wielen met een afwijkende diameter
  • Wielen met extra lange rempedalen
  • Geremde bokwielen

Tips bij aanschaf

Ben je van plan om wielen voor wasserijcontainers aan te schaffen, maak dan eerst een duidelijke inventarisatie van het gebruik van de eindklant. One size fits all werkt over het algemeen goed, maar klanten hebben steeds vaker speciale wensen. Door hierop in te spelen vergroot je het gebruikersgemak en daardoor de efficiëntie van de eindgebruiker.