Konijnenburg
voor Bloemencontainers

Terug naar Landbouw en tuinbouw

Wielen met zeer lage rolweerstand

Rolcontainers voor bloemen, ook wel Deense karren en DC-containers genoemd, zijn over het algemeen in te delen in twee verschillende typen. Ten eerste zijn dat de bloemencontainers die bijvoorbeeld worden ingezet in het veilinghuis van FloraHolland. Deze flower containers beschikken over een super elastisch rubber wiel voor geluidsdemping en een zeer lage rolweerstand. Deze plantenkarren worden elektrisch voortbewogen. Konijnenburg heeft dit wiel verder ontwikkeld zodat het zowel met rollager, dubbele kogellager en in grijze streeploze variant gebruikt kan worden.

Zeer robuuste wielen voor Deense karren

Het tweede type rolcontainers voor bloemen is de Deense kar die wordt gebruik als transportkar van de bloemenveiling naar tuincentra en bloemisten. Deze beschikken over het algemeen over volledig bruine PA-wielen met rollager en zijn zeer robuust uitgevoerd. Het zwenkhuis heeft bovendien een extra dikke topplaat. Konijnenburg heeft dit wiel in de eigen fabriek LIV Systems verder ontwikkeld. Naast de standaarduitvoering kunnen we ook een lichter uitgevoerde, maar zeer sterke, economische variant leveren.

Maatwerk

Voor jouw toepassing

Wanneer een wiel niet in ons assortiment zit en ook niet in het standaard assortiment van onze leveranciers, is maatwerk een optie. Het kan zijn dat je een bestaande toepassing hebt waar je niet tevreden over bent. Je wilt bijvoorbeeld innoveren of goedkoper produceren. Maatwerk passen we met name toe bij een specifieke vraag naar functionaliteit. Gaan de wielen van jouw toepassing bijvoorbeeld snel stuk? Dan denken wij graag met je mee over een alternatief. Het is ook mogelijk om wielen die we al op voorraad hebben aan te passen op jouw wensen.

Van inventarisatie tot gepaste oplossing

We stellen vast wat de toepassing is en hoe de wielen worden gebruikt. Ook kijken we naar het probleem. Waarom gaan de wielen stuk of slijten deze te snel? Of zijn de huidige wielen te duur voor de toepassing? Daarbij vragen we je om monsters te sturen van wat er kapot is gegaan.

Konijnenburg kan zorgen voor een economische oplossing zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit en duurzaamheid. Daar komt niet altijd een nieuw ontwerpproces aan te pas. De oplossing kan bijvoorbeeld ook volume-import of specialistische import zijn. Maatwerk hoeft niet altijd over grote volumes te gaan. Ook als je bijvoorbeeld maar twee of drie stuks nodig hebt van een bepaald wiel is maatwerk een mogelijkheid.