Wielen voor steigers

Onze steiger wielen zijn onder anderen geschikt voor rol- en kamersteigers die worden gebruikt in de bouw of tijdens het schilderen. Bij Konijnenburg is massa import ons specialisme. Hierdoor kunnen wij aantrekkelijke economische oplossingen bieden. 

Verschillende steiger wielen

De steiger wielen zijn beschikbaar in verschillende varianten. Ben je op zoek naar wielen die zeer stevig zijn en een lage rolweerstand hebben? Dan zijn wielen die volledig zijn gemaakt van nylon het meest geschikt. Daarnaast bieden wij ook gespoten polyurethaan wielen. Deze hebben als voordeel dat ze een PU loopoppervlak hebben. PU is zachter dan wielen van hard kunststof waardoor ze de ondergrond minder beschadigen.

Wielen met remsysteem

De rem is bij een steiger wiel natuurlijk onmisbaar. Denk je maar in wat er zou kunnen gebeuren wanneer de steiger begint te rollen als je op zes meter hoogte aan het werk bent. Daarom zijn onze steiger wielen voorzien van een makkelijk bedienbaar remsysteem. Dit is zowel mogelijk in de vorm van een zeer solide rem als een blokkeerinrichting.

Verstelbare hoogte

De wielen voor steigers zijn voorzien van een spindel met wartel om een verstelbare hoogte mogelijk te maken. De spindel is een buis die in de steiger kan worden geschoven. Deze kan worden gemaakt uit aluminium (lichtgewicht) of staal. Indien de spindel een schroefdraad heeft, wordt hij geleverd met een wartel met borgmoer. Een wartel is een soort vleugelmoer waarmee de hoogte van de steiger op de spindelbuis kan worden ingesteld.

Maatwerk

Voor jouw toepassing

Wanneer een wiel niet in ons assortiment zit en ook niet in het standaard assortiment van onze leveranciers, is maatwerk een optie. Het kan zijn dat je iet tevreden bent over je huidige steiger wielen. Je wilt bijvoorbeeld innoveren of goedkoper produceren. Maatwerk passen we met name toe bij een specifieke vraag naar functionaliteit. Ben je op zoek naar stevige wielen met een lage rolweerstand? Of zoek je naar steiger wielen die de ondergrond niet beschadigen? Dan denken wij graag met je mee over een geschikte oplossing.

Van inventarisatie tot gepaste oplossing

We stellen vast hoe de steigers worden gebruikt. Ook kijken we naar het probleem. Waarom gaan de steiger wielen stuk of slijten deze te snel? Of zijn de huidige wielen te duur? Konijnenburg kan zorgen voor een economische oplossing zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit en duurzaamheid. Daar komt niet altijd een nieuw ontwerpproces aan te pas. De oplossing kan bijvoorbeeld ook volume-import of specialistische import zijn. Maatwerk hoeft niet altijd over grote volumes te gaan. Ook als je bijvoorbeeld maar twee of drie stuks nodig hebt van een bepaald wiel is maatwerk een mogelijkheid.

Steiger wielen van Konijnenburg

Konijnenburg levert steiger wielen en toebehoren momenteel alleen via contracten en in aantallen boven de 500 stuks per jaar. De steiger wielen zijn niet los te bestellen. Voor meer informatie over onze steiger wielen kun je contact opnemen met een van onze experts.