Konijnenburg
voor Afvalcontainers

Terug naar Afvalinzameling en Recycling

Zwenkwielen voor mobiele vuilnis- en industriële afvalcontainers

De hoogste kwaliteit wielen voor afvalcontainers van verschillende afmetingen vindt u bij Konijnenburg. Vele Europese producenten kozen al voor wielen en zwenkwielen van Konijnenburg. Al onze standaard wielen voor afvalcontainers hebben een draagvermogen van 350 kg volgens de test voor industriële wielen (DIN 12532).

Geschikte wielen voor elk type afvalcontainer

Voor elk type afvalcontainer hebben wij de juiste oplossing. Denk hierbij aan zwenkwielen met een metalen rand voor metalen afvalcontainers of een zwenkwiel met rem of containerwiel met centrale rem. Een belangrijk thema in de afvalverwerkende industrie is duurzaamheid. Onze zwenkwielen sluiten hier perfect op aan. Zo werken wij bijvoorbeeld met gerecyclede rubberbanden voor onze zuinige wielen.

U stelt uw afvalcontainer wielen samen door de volgende eigenschappen te bepalen:

 • Kleur band
 • Diameter wiel
 • ager opties
 • Materiaal velg
 • Wieldraagsysteem (vork)

Alle voordelen in een oogopslag

 • Soepel draaiend
 • Gemaakt van natuurlijk rubber
 • Duurzaam en ontworpen om lang mee te gaan
 • ISO gecertificeerd en volledig getest
 • Optimaal gebruiksgemak
 • Soepele wielen die het leven van vuilnismannen
  veiliger en eenvoudiger maken
 • Efficiënte productie om onze wielen veilig en
  snel
 • Hoge productiecapaciteit
 • Volledige procescontrole met eigen fabriek
 • kosteneffectief

Wielen voor afvalcontainers voor zwaar gebruik

Speciaal voor zware afvalcontainers hebben wij wielen ontworpen voor een lage rolweerstand. Het zwenkwielsysteem voor afvalcontainers is robuust en duurzaam. De speciale metalen zwenkwielen hebben speciale warmtebehandelde ringen van gehard staal. Met deze zwenkwielen kunnen zwaardere afvalcontainers gemakkelijk worden verplaatst tot een snelheid van 18 km/u. Al onze zwenkwielen voor zware afvalcontainers hebben een draagvermogen van 650 kg (DIN 840) tot 950 kg (DIN 12532).

Ergonomisch verantwoord

In combinatie met optimale zwenksystemen kunnen onze wielen gemakkelijk aan vuilniswagens worden bevestigd om de zware fysieke belasting van een vuilnisman te verminderen. Wij maken wielen met een lage rolweerstand, zodat het verplaatsen van de kar uw medewerker minder energie kost, waardoor hij efficiënter kan werken. Omdat de wielen gemakkelijk te manoeuvreren zijn, hoeven vuilnismannen niet langer te veel moeite te doen om de kar te duwen en te trekken. Dit helpt de rugpijn te verminderen die zij vaak ondervinden.

Maatwerk

Voor uw afvalcontainer

Als een wiel niet in ons assortiment zit en ook niet in het standaard assortiment van onze leveranciers, is maatwerk een optie. Het kan zijn dat u niet tevreden bent met de huidige wielen van uw afvalcontainers. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u wilt innoveren of goedkoper wilt produceren. Maatwerk passen wij met name toe wanneer er een specifieke vraag is naar functionaliteit. Gaan de wielen van de afvalcontainers bijvoorbeeld snel kapot? Dan helpen wij u graag bij het vinden van een alternatief. Het is ook mogelijk om wielen die wij al op voorraad hebben aan te passen aan uw wensen.

Van voorraad naar passende oplossing

Wij stellen vast welke wielen er op dit moment worden gebruikt voor de afvalcontainers en waar en hoe de afvalcontainers worden ingezet. Ook kijken we naar het probleem. Waarom gaan de wielen kapot of slijten ze te snel? Of zijn de huidige wielen te duur voor de toepassing? Op deze manier zoeken we naar de ideale oplossing voor uw exacte toepassing.

Maatwerk hoeft niet altijd over grote volumes te gaan. Ook als u maar twee of drie stuks van een bepaald wiel nodig heeft, is maatwerk een optie.

Minimale impact op het milieu

Omdat wij als fabrikant om het milieu geven, voldoen onze wielen aan de belangrijkste milieueisen zonder aan kwaliteit in te boeten. Sterker nog, met onze duurzame wielen behalen wij de hoogste kwaliteitsgarantie en certificeringen. Hiervoor hebben wij milieuvriendelijke installaties en procedures ontwikkeld, zoals een enorme waterzuiveringsinstallatie, warmtewisselaars en afvalscheiding. Ook maken we gebruik van elektriciteit die wordt opgewekt met onze eigen zonnepanelen. Door onze productieactiviteiten onder één dak te integreren, voldoen wij volledig aan de milieuvoorschriften. Niet voor niets beschikken wij over het ISO 14001-certificaat voor een doeltreffend milieubeheersysteem.

Onze certificeringen

Naast onze milieucertificering (ISO 14001: 2015) hebben wij ook een managementcertificering (ISO 9001: 2015) ontvangen. Daarnaast hebben onze wielen voor afvalcontainers alle SKZ-certificeringen volgens EN840-5 en ook RAL 971/1 met succes doorstaan. Bovendien zijn onze producten allemaal in eigen huis getest door de toonaangevende fabrikanten van afvalcontainers, zoals SULO, ESE, WEBER, Europlast, Helesi en Plasticomnium.

Bovendien worden al onze afvalcontainerwielen geproduceerd volgens DIN EN 840 en RAL GZ 951/1, de Europese normen voor de productie van mobiele afvalcontainers. Ook voor ons industrieel gamma van wielen passen wij de Europese norm DIN EN 12532 en 12533 toe.