Konijnenburg
voor Afvalcontainers

Terug naar Afvalinzameling en Recycling

Zwenkwielen voor mobiele vuilnis- en industriële afvalcontainers

De hoogste kwaliteit wielen voor afvalcontainers van diverse grootten vind je bij Konijnenburg. Veel Europese producenten kozen al voor wielen en zwenkwielen van Konijnenburg. Al onze standaard wielen voor afvalcontainer hebben een draagvermogen van 350 kg volgens de test voor industriële wielen (DIN 12532).

Geschikte wielen voor elk type afvalcontainer

Voor elk type afvalcontainer hebben we de juiste oplossing. Denk aan zwenkwielen met een metalen velg voor metalen afvalcontainers of een zwenkwiel met rem of containerwiel met centrale rem. Een belangrijk thema in de afvalverwerkingsindustrie is duurzaamheid. Onze wielen sluiten daar perfect op aan. We werken bijvoorbeeld met gerecyclede rubberbanden voor onze economische wielen.

Je stelt jouw afvalcontainerwielen samen door de volgende eigenschappen te bepalen:

 1. Bandenkleur
 2. Wieldiameter
 3. Lageropties
 4. Velgmateriaal
 5. Wielsteunsysteem (vork)

Alle voordelen op een rijtje

 • Soepel draaiend
 • Geproduceerd uit natuurrubber
 • Duurzaam en ontworpen om lang mee te gaan
 • ISO-gecertificeerd en volledig getest
 • Optimaal gebruiksgemak
 • Gladde wielen die het leven van vuilnismannen veiliger en gemakkelijker maken
 • Efficiënte productie om onze wielen veilig en snel te laten leveren
 • Hoge productiecapaciteit
 • Volledige procesbeheersing met eigen fabriek
 • Kosteneffectief

Wielen voor zware afvalcontainers

Speciaal voor zware afvalcontainers beschikken we over wielen die ontworpen zijn voor een lage rolweerstand. Het zwenkwielsysteem voor afvalcontainers is robuust en duurzaam. De speciale metalen zwenkwielen beschikken over speciale warmtebehandelde ringen van gehard staal. Met deze wielen is het hierdoor mogelijk om eenvoudig zwaardere afvalcontainers te verplaatsen tot een snelheid van 18 km/u. Al onze wielen voor zware afvalcontainers hebben een draagvermogen van 650 kg (DIN 840) tot 950 kg (DIN 12532).

Ergonomisch verantwoord

In combinatie met optimale zwenksystemen kunnen onze wielen eenvoudig worden bevestigd aan vuilniswagens om de zware fysieke belasting van een vuilnisman te verminderen. We maken wielen met een lage rolweerstand zodat het verplaatsen van de wagen minder energie kost voor je medewerker, waardoor hij efficiënter kan werken. Omdat de wielen gemakkelijk te manoeuvreren zijn, hoeven vuilnismannen niet langer te veel moeite te doen om de karren te duwen en te trekken. Dit helpt de rugpijn die ze vaak ervaren te verminderen.

Maatwerk

Voor jouw afvalcontainer

Wanneer een wiel niet in ons assortiment zit en ook niet in het standaard assortiment van onze leveranciers, is maatwerk een optie. Het kan zijn dat je niet tevreden bent met de huidige wielen van je afvalcontainers. Je wilt bijvoorbeeld innoveren of goedkoper produceren. Maatwerk passen we met name toe bij een specifieke vraag naar functionaliteit. Gaan de wielen van de afvalcontainers bijvoorbeeld snel stuk? Dan denken wij graag met je mee over een alternatief. Het is ook mogelijk om wielen die we al op voorraad hebben aan te passen op jouw wensen.

Van inventarisatie tot gepaste oplossing

We stellen vast welke wielen nu worden gebruikt voor de afvalcontainers en waar en hoe de afvalcontainers worden ingezet. Ook kijken we naar het probleem. Waarom gaan de wielen stuk of slijten deze te snel? Of zijn de huidige wielen te duur voor de toepassing? Zo gaan we op zoek naar de ideale oplossing voor jouw exacte toepassing.

Maatwerk hoeft niet altijd over grote volumes te gaan. Ook als je bijvoorbeeld maar twee of drie stuks nodig hebt van een bepaald wiel is maatwerk een mogelijkheid.

Minimale impact op het milieu

Omdat wij als producent zorgdragen voor het milieu, voldoen onze wielen aan de belangrijkste milieueisen zonder kwaliteit in te leveren. Sterker nog, met onze duurzame wielen halen we de hoogste kwaliteitsgarantie en certificeringen. Daarvoor hebben we milieuvriendelijke installaties en procedures ontwikkeld, zoals een enorme waterzuiveringsinstallatie, warmtewisselaars en afvalscheiding. Ook gebruiken we elektriciteit die is opgewekt met onze eigen zonnepanelen. Het integreren van onze productieactiviteiten onder één dak betekent dat we volledig voldoen aan de milieuvoorschriften. We beschikken niet voor niks over een ISO 14001-certificering voor een effectief milieumanagementsysteem.

Onze certificeringen

Naast onze milieucertificering (ISO 14001: 2015) hebben we een managementcertificering (ISO 9001: 2015) ontvangen. Daarnaast zijn onze wielen voor afvalcontainers zijn met succes geslaagd voor alle SKZ-certificeringen volgens EN840-5 en ook voor RAL 971/1. Bovendien zijn onze producten door de toonaangevende fabrikanten van afvalcontainers, zoals SULO, ESE, WEBER, Europlast, Helesi en Plasticomnium, allemaal in eigen huis getest.

Verder zijn al onze afvalcontainerwielen geproduceerd volgens de DIN EN 840 en RAL GZ 951/1, de Europese normen voor de productie van mobiele afvalcontainers. Ook voor ons industriële assortiment wielen hanteren wij de Europese norm DIN EN 12532 en 12533.