Konijnenburg
voor decorwielen

Terug naar Cultuur

Triangel zwenkwielen voor theater en decors

Triangel zwenkwiel zijn ideaal voor theater en decors. De triangel zwenkwielen bestaan uit drie wielen die op één plaat met daarop centraal een draaitafel zijn gemonteerd. Dit zorgt voor ervoor dat het gewicht evenredig verdeeld wordt. Zo ontstaat er veel stabiliteit en een hoog draagvermogen.

Onzichtbaar vanuit het publiek

Het is van belang dat de triangel zwenkwielen onzichtbaar zijn voor het publiek. Alleen dan kan de illusie worden gewekt dat het decorstuk echt op het toneel staat. Daarom hebben onze decorwielen een korte bouwhoogte door de kleinere diameter van de wielen, zonder dat dit ten koste gaat van het draagvermogen. De triangels en de wielen kunnen in elke kleur worden gespoten. Dit zorgt ervoor dat de decorwielen niet opvallen op een podium.

Onze decorwielen

Dankzij de drie kogelgelagerde zwenkwielen is het decorstuk soepel te bewegen en is er sprake van een minimale zwenk- en rolweerstand. Dit maakt de decorwielen ideaal om decorstukken gemakkelijk te manoeuvreren terwijl de stabiliteit behouden blijft.

De voordelen:

  • Geruisloos
  • Maximale stabiliteit
  • Evenredige verdeling van het gewicht
  • Onopvallende kleur
  • Lage bouwhoogte
  • Hoog draagvermogen

Maatwerk

Voor jouw toepassing

Wanneer een wiel niet in ons assortiment zit en ook niet in het standaard assortiment van onze leveranciers, is maatwerk een optie. Het kan zijn dat je niet tevreden bent over je huidige decorwielen. De wielen zijn bijvoorbeeld nog zichtbaar vanuit het publiek, of het draagvermogen is niet groot genoeg. Wij denken graag met je mee over een alternatief. Het is ook mogelijk om wielen die we al op voorraad hebben aan te passen op jouw wensen.

Van inventarisatie tot gepaste oplossing

We stellen vast voor welke specifieke toepassing de decorwielen worden gebruikt. Ook kijken we naar het probleem. Naast de eerdergenoemde problemen kan het ook voorkomen dat de huidige wielen te duur zijn voor de toepassing. Konijnenburg kan zorgen voor een economische oplossing zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit en duurzaamheid. Daar komt niet altijd een nieuw ontwerpproces aan te pas. De oplossing kan bijvoorbeeld ook volume-import of specialistische import zijn. Maatwerk hoeft niet altijd over grote volumes te gaan. Ook als je bijvoorbeeld maar twee of drie stuks nodig hebt van een bepaald wiel is maatwerk een mogelijkheid.

Hoge tijdsdruk en korte levertijden vereist

Binnen deze branche zien wij vaak terug dat er sprake is van veel tijdsdruk. Dit betekent dat korte levertijden een vereiste zijn. Vaak staat de voorstelling al geruime tijd van tevoren gepland, maar moeten de decorstukken op een van de laatste momenten worden voorzien van de juiste decorwielen. Hierbij is er geen ruimte voor extra tijd. Konijnenburg is door haar ruimte assortiment in staat om snel te leveren. Wanneer je niet de juiste zwenkwielen terugvindt in ons assortiment kun je bij ons ook terecht voor maatwerk.