Konijnenburg
voor
Straatveegmachines

Terug naar Industrie

Deze wielen zijn geschikt voor straatveegmachines

Straatveegmachines kom je in elk dorp en elke stad wel tegen. Essentieel voor een optimale werking van straatveegmachines is het gebruik van de juiste wielen. Konijnenburg adviseert voor straatveegmachines veelal wielen met industriële volrubberbandage voor snelheden tot 25 km/h. Deze worden gemonteerd in een extra verzwaarde zwenkgaffel met veerelement voor schokabsorptie. Ook industriële luchtbanden of polyurethaan wielen behoren tot de mogelijkheden. De Konijnenburg wielen zijn zeer robuust uitgevoerd waardoor deze niet kapot gaan. Tevens biedt de fabriek Vlukon diverse maatwerkmogelijkheden.

Volrubberbanden op hoge snelheid

Voor bemande zware, industriële straatveegmachines is het van belang dat de wielen op hogere snelheid gebruikt kunnen worden. Volrubberbanden voor veegmachines op hogere snelheden moeten over een hoge elasticiteit beschikken. Zo wordt de energie die vrijkomt door wrijving en het over drempels en oneffenheden rijden geabsorbeerd en weer afgegeven in de vorm van veerkracht. Volrubberbanden met een lage elasticiteit zeten de energie om in warmte. Als een volrubberband de warmte niet goed kwijt kan, warmt deze op en kan de hechting tussen de stalen kern of velg en de rubber band aangetast worden. Het wiel loopt dan van de kern af en slijt dan overmatig.

Maatwerk

Voor jouw toepassing

Wanneer een wiel niet in ons assortiment zit en ook niet in het standaard assortiment van onze leveranciers, is maatwerk een optie. Het kan zijn dat je een bestaande toepassing hebt waar je niet tevreden over bent. Je wilt bijvoorbeeld innoveren of goedkoper produceren. Maatwerk passen we met name toe bij een specifieke vraag naar functionaliteit. Gaan de wielen van jouw toepassing bijvoorbeeld snel stuk? Dan denken wij graag met je mee over een alternatief. Het is ook mogelijk om wielen die we al op voorraad hebben aan te passen op jouw wensen.

Van inventarisatie tot gepaste oplossing

We stellen vast wat de toepassing is en hoe de wielen worden gebruikt. Ook kijken we naar het probleem. Waarom gaan de wielen stuk of slijten deze te snel? Of zijn de huidige wielen te duur voor de toepassing? Daarbij vragen we je om monsters te sturen van wat er kapot is gegaan.

Konijnenburg kan zorgen voor een economische oplossing zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit en duurzaamheid. Daar komt niet altijd een nieuw ontwerpproces aan te pas. De oplossing kan bijvoorbeeld ook volume-import of specialistische import zijn. Maatwerk hoeft niet altijd over grote volumes te gaan. Ook als je bijvoorbeeld maar twee of drie stuks nodig hebt van een bepaald wiel is maatwerk een mogelijkheid.

Onbemande veeg-en schrobmachines

Voor veegmachines op gladde vloeren, zoals gietvloeren in supermarkten of tegelvloeren in zwembaden, is het van belang dat het wiel streepvrij is en voldoende grip heeft op de ondergrond. Dat bewerkstelligen we door het loopoppervlak van de polyurethaan band op te ruwen. Tevens biedt polyurethaan als voordeel dat het bestand is tegen de meeste chemicaliën die gebruikt worden bij natreiniging van gladde vloeren in ziekenhuizen, zwembaden, supermarkten en bij voedingsmiddelen verwerking.