Wielen voor karren in alle soorten en maten

Konijnenburg produceert wielen voor diverse soorten karren. Denk hierbij aan orderpickkarren, magazijnwagens en kartrekkers. Veel van deze karren (en dus wielen) zien we terug in het magazijn. Dit brengt enkele specifieke eisen met zich mee. Zo dienen karwielen dienen te beschikken over richtingvaststellers, speciale rempedalen, geïntegreerde rembediening en/of electric drive hulpmotors. Daarnaast is een lage rolweerstand van belang.

Optimale remsystemen rubber compound met laagste weerstand

Onze fabriek in Slovenië (LIV) maakt zwaarlastzwenkwielen tot 1.000 kg en maatwerkzwenkwielen voor optimale bediening van remsystemen. Daarnaast hebben we een rubber compound ontwikkeld die over de laagste rolweerstand in de markt beschikt. Voor al onze wielen geldt dat ze perfect zijn afgestemd op jouw wensen als klant en dat ze snel leverbaar zijn vanuit onze eigen fabriek of magazijn. Neem contact op voor advies. Het is ook mogelijk om ons uit te nodigen, zodat we je advies op maat kunnen bieden.

Maatwerk

Voor jouw kar

Wanneer een wiel niet in ons assortiment zit en ook niet in het standaard assortiment van onze leveranciers, is maatwerk een optie. Het kan zijn dat je een bestaande toepassing hebt waar je niet tevreden over bent. Je wilt bijvoorbeeld innoveren of goedkoper produceren. Maatwerk passen we met name toe bij een specifieke vraag naar functionaliteit. Gaan de wielen van jouw toepassing bijvoorbeeld snel stuk? Dan denken wij graag met je mee over een alternatief. Het is ook mogelijk om wielen die we al op voorraad hebben aan te passen op jouw wensen.

Van inventarisatie tot gepaste oplossing

We stellen vast wat de toepassing is en hoe de wielen worden gebruikt. Ook kijken we naar het probleem. Waarom gaan de wielen stuk of slijten deze te snel? Of zijn de huidige wielen te duur voor de toepassing? Daarbij vragen we je om monsters te sturen van wat er kapot is gegaan.

Konijnenburg kan zorgen voor een economische oplossing zonder dat je hoeft in te leveren op kwaliteit en duurzaamheid. Daar komt niet altijd een nieuw ontwerpproces aan te pas. De oplossing kan bijvoorbeeld ook volume-import of specialistische import zijn. Maatwerk hoeft niet altijd over grote volumes te gaan. Ook als je bijvoorbeeld maar twee of drie stuks nodig hebt van een bepaald wiel is maatwerk een mogelijkheid.