Wielen voor zeecontainers

Laat alles vlot verlopen

Het verplaatsen van zeecontainers kan een grote uitdaging zijn. Zeker als dit moet gebeuren zonder de hulp van een kraan. De door Konijnenburg ontwikkelede NEVA zeecontainer zwenkwielen bieden de ideale oplossing. Met behulp van zwaarlastwielen voorzien van een twist-lock kunnen zeecontainers tot 25.000 kg met ISO hoekstukken eenvoudig verplaatst worden. Daarnaast zorgen de wielen ervoor dat u de zeecontainer in nauwe ruimtes kunt manoeuvreren.

De uitvinding van de intermodale zeecontainer is de grootste revolutie in de logistiek. De standaardisatie van zeecontainers optimaliseerde de behandeling en opslag van lading op schepen en aan wal. Tegenwoordig gebruiken de meeste bedrijven zeecontainers voor lange-afstandslogistiek van bulkgoederen.

De toepassing van wielen voor zeecontainers

Containerwielen worden vaak gebruikt voor verschillende toepassingen zoals opslag of als een mobiele eenheid voor transport over korte afstand. Dit maakt de containerwielen geschikt voor verschillende toepassingen zoals:

  • Haven- en zeetransport
  • Werkplaats opslag
  • Kleine container huisjes
  • Opslagtoepassingen op fabrieksterreinen
  • Mobiele ziekenhuizen
  • Mobiele telecommunicatie-installaties
  • Militair gebruik

Ons assortiment bestaat uit drie soorten container wielensets die we uit voorraad kunnen leveren. Met deze wielen kunnen zeecontainers tot een totaal dynamisch gewicht van 13.500 kg en een statisch gewicht van 18.000 kg worden verplaatst. Op verzoek maken we container zwenkwielen die containers van 25.000 kg kunnen verplaatsen. Een enkel zwenkwiel bevat één of twee wielen met gietijzeren kern en polyurethaan loopvlak. Deze zwenkwielen bieden een lage rolweerstand in combinatie met een hoog draagvermogen. Het aantal wielen van een enkel zwenkwiel is afhankelijk van het draagvermogen van de gekozen wielenset.

Voor het voorttrekken van een zeecontainer hebben we tevens twee soorten opvouwbare trekstangen ontwikkeld met een trekkracht van 10.000 kg en 25.000 kg. Ook deze kunnen uit voorraad geleverd worden.