Vacature junior verkoper binnendienst

Organisatie

Algemene gegevens

Wielen maken het leven makkelijker – en bij Konijnenburg doen we daar graag nog een schepje bovenop. Door snelle levering en oplossingen op maat ontzorgen wij onze klanten. Niet voor niets heeft Konijnenburg BV al 75 jaar ervaring in het ontwerpen en leveren van industriële wielen en technische onderdelen. Wat ooit begon als een familiebedrijf, is nu internationaal een grote speler. Door fabrieken over te nemen, groeit Konijnenburg in Europa. Zodat Konijnenburg BV nog beter wielen kan leveren precies afgestemd op de eisen en toepassing van onze klanten.

In ons centrale magazijn op Amsterdam Sloterdijk van 3.200m2 houden wij ruim 1.600 verschillende type wielen op voorraad. Daarnaast hebben we een optimale supply-chain vanuit Azië ingericht en werken we samen met diverse externe Europese fabrieken. Hierdoor kan Konijnenburg BV korte levertijden realiseren voor zowel grote volumes, maatwerkwielen als specialistische hoogwaardige technische wielen. Per jaar worden er meer dan 2.000 verschillende klanten bediend. Ons team bestaat uit 17 medewerkers en het kantoor ligt 10 min lopen vanaf station Amsterdam Sloterdijk 100m vanaf metro station Isolatorweg.

Geschiedenis van de organisatie

Wim van Konijnenburg startte in 1946 een eigen onderneming. De activiteiten bestonden uit de verkoop van houten speelgoed en de vertegenwoordiging van Tsjechisch houtbewerkings-gereedschap. Het kantoor was thuis. Zijn moeder deed de administratie. Pakketten werden ingepakt door zijn vader. Zijn zoon Pim bracht op zijn autoped pakketjes naar het postkantoor. Een echt familiebedrijf. In 1977 nam Pim de aandelen van zijn vader over. Hij concentreerde zich meer op de wielen. Voor andere productgroepen zoals perslucht, hechtapparatuur en wagenbouw artikelen werd een productgroep manager aangesteld. Andere productgroepen verdwenen uit het assortiment. Beide stappen waren genomen om specialistischer te worden. In 2012 nam Floris van Konijnenburg de aandelen over van zijn vader. Er kwam meer focus op het snel kunnen ontwikkelen van kwalitatieve maatwerk oplossingen voor industriële klanten.

Toekomstvisie en strategie

Door 75 jaar kennis en expertise definieert Konijnenburg BV samen met haar klanten duurzame en betrouwbare oplossingen voor veel verschillende toepassingen. Hierin staat een langdurige relatie met de klant centraal. Konijnenburg B.V. levert kwaliteitsproducten tegen sterk concurrentiele prijzen. Dit kan enerzijds door levering vanuit de eigen fabriek LIV Systems in Slovenië, anderzijds door een groot (inkoop)netwerk zowel continentaal als intercontinentaal. Flexibiliteit en creativiteit staat bij Konijnenburg B.V. hoog in het vaandel, waardoor Konijnenburg BV op elke veranderde vraag in de markt kan inspelen.

Organisatiestructuur

De dagelijkse leiding van de organisatie ligt bij de commercieel directeur. De commercieel directeur geeft leiding aan het verkoop, inkoop en het logistiek team, een team van 15 personen. De commercieel directeur en de financiële afdeling, bestaande uit twee medewerkers, rapporteren aan de algemeen directeur.

Positie

Junior verkoper binnendienst

Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar geen dag hetzelfde is en zoek je een baan waar je je commercieel goed kunt ontwikkelen? Heb jij daarbij affiniteit met techniek, beschik je over een handelsgeest en ben je internationaal georiënteerd? Lees dan verder! 

Algemene beschrijving van de rol

Het uitvoeren en ontplooien van de commerciële activiteiten in de Europese markt. De nadruk ligt op het vergroten van de positie in de Benelux, het ontwikkelen van nieuwe markten met huidige of nieuwe productcategorieën en het uitstekend bedienen van bestaande klanten. Met jouw enthousiasme en technische kennis weet jij het vertrouwen van klanten te winnen. 

Werkzaamheden

Je zorgt voor een gedegen aanpak van het volledige verkoopproces, van lead generatie tot after-sales. Je levert een belangrijke bijdrage aan het bestendigen van zakenrelaties en fungeert als aanspreekpunt voor klanten en leveranciers. Je ontplooit zelfstandig verkoopactiviteiten, werft actief nieuwe accounts, kijkt naar structurele mogelijkheden om marges te verhogen en intensiveert in de relatie met klanten op positieve wijze. Je weet de voorkeuren en behoeftes van bestaande en nieuwe klanten inzichtelijk te krijgen en bent in staat dit te vertalen in de producten en diensten van de ons bedrijf. 

Vaardigheden

  • Relevante afgeronde Hbo opleiding, bijvoorbeeld richting Commerciële Economie, MER of in technische richting; 
  • Zeer goede kennis van de Engelse taal, vloeiende beheersing van de Nederlandse taal, Duits is een pré; 
  • Ervaring in een sales functie; 
  • Ervaring in de techniek of industrie, ervaring in een groothandel is een pré; 
  • Je beschikt over een commerciële mindset en bent analytisch sterk;
  • Je bent in staat om het gesprek aan te gaan met gesprekspartners van divers niveau en weet hierin te schakelen;
  • Je bent gedreven en beschikt over de ambitie om mee te groeien met de organisatie en in je eigen ontwikkeling. 

Solliciteren

Deze mooie vacature is uitermate geschikt voor een professional die initiatief neemt om komende jaren de productieorganisatie te vernieuwen en uit te bouwen. Het heeft onze nadrukkelijke voorkeur dat alleen per e-mail wordt gesolliciteerd door een sollicitatiebrief met CV te sturen onder vermelding van de “Verkoper” naar vacatures@konijnenburg.nl. Binnen 3 dagen ontvang je bericht dat je sollicitatie door ons ontvangen is.