Zwenk- en bokwielen

Konijnenburg is meer dan 65 jaar toonaangevend als specialist in wielen. Een gedegen ervaring, topmerken, eigen productie en ontwikkeling vormen de basis voor een meer dan compleet assortiment van transportwielen. Wij bieden zwenk- en bokwielen voor diverse toepassingen en met verschillende belastbaarheden.

Zwenk- en bokwielen

Konijnenburg is al sinds 1946 een betrouwbare zwenk- en bokwielenleverancier voor de industrie en levert maatwerkoplossingen waar nodig. Als je professionele zwenk- en bokwielen selecteert, moeten deze perfect afgestemd zijn voor uw toepassing. Hiermee waarborg je de kwaliteit en verzeker je jezelf en uw klanten van gebruiksvriendelijkheid van uw product.

Waarvoor zijn zwenk- en bokwielen geschikt?

Zwenk- en bokwielen worden in de meest uiteenlopende industrieën gebruikt. Ze maken uw product wendbaar en manoeuvreerbaar. Konijnenburg levert onder andere wielen aan producenten van:

  • Machines;
  • Apparaten;
  • Karren;
  • Flight cases;
  • Rolcontainers;
  • Plateauwagens;
  • Trolleys.

Wat zijn de voordelen van Konijnenburg zwenk- en bokwielen?

Zwenk- en bokwielen van Konijnenburg hebben, afhankelijk van de gekozen combinatie, diverse voordelen. De belangrijkste voordelen van Konijnenburg zwenk- en bokwielen zijn:

  • Eigen hoogwaardige productie;
  • Groot assortiment zwenk- en bokwielen snel uit voorraad leverbaar;
  • Door innovatie zorgt Konijnenburg voor optimale levensduur en roleigenschappen.
  • Eventueel passen we onze standaard zwenkwielen aan op specifieke klantwensen;
  • Konijnenburg zwenk- en bokwielen bieden een hoge draagkracht;
  • Voor iedere toepassing levert Konijnenburg afgestemde wielen.

Hoe kiest je de juiste zwenk- en bokwielen?

Industriële zwenk- en bokwielen moeten de zwaarste omstandigheden doorstaan, zoals: hitte, chemicaliën of vochtige omgevingen. Wil je de juiste combinatie zwenk- en/of -bokwielen voor uw product kiezen? Dan zijn de volgende onderwerpen van belang: type ondergrond, totale gewicht, aantal wielen, gewenste omtrek van de wielen en de gebruiksomgeving.

Draaglast en aantal wielenDe zwaarlast zwenk- en bokwielen van Konijnenburg kunnen tot wel 7.000 kg per wiel aan. Bij vier wielen reken je het totaal uit van drie wielen. Omdat in sommige situaties maar drie wielen echt de grond raken, is het totaal van deze drie wielen de totale draagcapaciteit:

Rekenvoorbeeld: stel uw combinatie weegt 300kg. Dan moet de totale draaglast per wiel hoger zijn dan 100kg. De rekensom is dan: 4 wielen – 1 wiel x 100kg draaglast per wiel = 300kg.

Daarnaast is voor de draaglast ook de omtrek van de wielen van belang. Hoe zwaarder het gewicht, hoe groter de diameter van de wielen moet zijn. Door deze grotere wielen is de constructie makkelijker in beweging te krijgen.

Ondergrond en gebruiksomgevingHet is belangrijk om het gebruik te bepalen. Een winkelkar draait veel op een beperkte ruimte. In zo’n geval is het handig om te kiezen voor vier zwenkwielen. Een serveertrolley rijdt door de lange gangen van een ziekenhuis. Dan is een combinatie van twee bok- en twee zwenkwielen handiger. Bepaal ook of de constructie een rem moet hebben. De structuur van de ondergrond is bovendien bepalend voor het materiaal van de wielen. Konijnenburg heeft zwenkluchtbandwielen in het assortiment. Deze wielen zijn schokdempend en zijn geschikt voor een onverharde ondergrond. Konijnenburg verkoopt ook wielen die extra geschikt zijn in uitdagende productieruimtes, zoals hittebestendige wielen voor ovens.

ConstructieBepaal wat uw constructie nodig heeft. De zwaarte van de constructie speelt natuurlijk een rol, maar ook het gebruik van de constructie. De wielen moeten simpelweg onder de constructie passen. Je verlaagt de rolweerstand van de wielen door te kiezen voor betere lagers en een harder loopoppervlak. Bepaal bovendien of de wielen ook geluiddempend moeten zijn. Door te kiezen voor een zachter materiaal zoals rubber, wordt de rolweerstand hoger, maar het geluid minder. Konijnenburg levert maatwerk voor uw constructie.

Vind je het lastig om de juiste zwenk- of bokwielen te vinden voor uw toepassing? Vermeld uw voorkeuren bij in het aanvraagformulier op de specifieke productpagina’s. Wij geven je graag advies over welke wielen geschikt zijn voor uw industrie. Je kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen.

Konijnenburg wielen

Konijnenburg wielen staat al sinds 1946 garant voor een optimale prijskwaliteitverhouding. Met eigen productie hebben we zicht op de hele keten. Hierdoor bieden we een uitgebreid assortiment en leveren we maatwerk. Daarnaast ontwikkelt Konijnenburg zich nog steeds verder met innovatieve oplossingen voor diverse toepassingen.

  • Op zoek naar een wieloplossing op maat voor jouw bedrijf?

    • Wielen op maat met specifieke functionaliteit voor uw toepassing
    • Innovaties om de wielen duurzamer te maken
    • Verbeteren van wielen voor bestaande toepassing om de productiekosten van de wielen te verlagen
    Vraag naar de mogelijkheden