Container parts

Het verplaatsen van zeecontainers brengt vaak uitdagingen met zich mee. Een kraan is niet altijd beschikbaar en zelfs met een kraan is het lastig manoeuvreren. Deze problemen behoren tot het verleden met onze container parts, bestaande uit ISO-zwenkwielen en trekstangen.

Containerwielen

Containerwielen zijn zwenkwielen die zeecontainers wendbaar en verrijdbaar maken, zelfs in nauwe ruimtes. Er is geen kraan meer nodig om de zeecontainer te verplaatsen. Konijnenburg is gespecialiseerd in zwenkwielen speciaal voor ISO-zeecontainers of vrachtcontainers. De containerwielen worden in de ISO-1161 hoek van de container gemonteerd met een speciale draaivergrendeling.

Waar worden containerwielen gebruikt?

Containerwielen worden gebruikt in diverse industrieën en toepassingen. Zeecontainers of vrachtcontainers zijn gestandaardiseerd in maatvoering en hierdoor breed inzetbaar. Konijnenburg levert onder andere containerwielen voor de volgende toepassingen:

  • Haven- en zeetransport;
  • Werkplaatsopslag;
  • Kleine containerwoningen;
  • Opslagtoepassingen op fabrieksterreinen;
  • Mobiele ziekenhuizen;
  • Mobiele telecommunicatie-installaties;
  • Militaire toepassingen.

Wat zijn de voordelen van Konijnenburg-containerwielen?

Containerwielen worden in de meest uitdagende omstandigheden gebruikt. Daarom wil je verzekerd zijn van een robuuste en degelijke kwaliteit met de juiste eigenschappen. De belangrijkste voordelen van Konijnenburg-containerwielen zijn:

  • De robuuste wielen zijn geschikt voor een hoge draaglast;
  • Met de draaivergrendeling zijn de wielen eenvoudig te monteren en te demonteren;
  • Door het speciale richtingslot is de zee- of vrachtcontainer makkelijker over grotere afstanden te verplaatsen;
  • De kwaliteit garandeert een lange levensduur;
  • Eventueel zijn de zwenkwielen leverbaar met rem.

Hoe kies je de juiste containerwielen?

De draaglast bepaalt welke zwenkwielen het beste geschikt zijn voor jouw vracht- of zeecontainers. Bij de bepaling van het gewicht tel je het gewicht van de container en de lading bij elkaar op. Onregelmatig en ruw terrein kunnen deze belasting nog extra verhogen omdat de lading per wiel in dit geval ook onregelmatiger wordt. Konijnenburg levert twee soorten containerwielen:

De 11.82-variant is geschikt voor zeecontainers met een gewicht van 5.400kg tot 7.200kg

De 12.82-variant is geschikt voor vrachtcontainers met een gewicht van 9.500kg tot 18.000kg.

De 12.82-zwenkwielen zijn uitgerust met een dubbel wiel voor meer draagkracht. ISO-containers hebben altijd een speciale hoekbeplating voor eenvoudige montage van de containerwielen. De containerwielen van Konijnenburg zijn geschikt voor 20ft en 40ft containers. Wij leveren de wielen in nylon-, lucht- of rubberbanden.

Montage middels het twist-lock-systeem

De wielen worden gemonteerd op de ISO-1161 hoek van de vracht of zeecontainers middels een draaivergrendeling (ook wel twist-lock genoemd). Doordat ISO-containers gestandaardiseerd zijn, bezitten ze allemaal dezelfde standaard bevestigingsplaat in de hoek. Dit maakt de bevestiging van de zwenkwielen eenvoudiger. Om de wielen te monteren, moet de container tijdelijk van de grond. Een uitgebreide montagehandleiding wordt meegeleverd.

Wil je de ISO-containers extra mobiel maken door bevestigen aan een voertuig? Wij leveren ook speciale containertrekstangen waarmee je de zee- of vrachtcontainers eenvoudig manoeuvreert. Hiermee koppel je de zee- of vrachtcontainer aan vorkheftrucks, trekkers of andere voertuigen.

Heb je een speciale container en zoek je hiervoor geschikte wielen? Of vind je het lastig om de juiste containerwielen te vinden voor jouw toepassing? Vermeld de voorkeuren in het aanvraagformulier op de specifieke productpagina’s. Wij geven je graag advies over welke wielen geschikt zijn voor jouw industrie. Je kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen.

Konijnenburg wielen

Konijnenburg wielen staat al sinds 1946 garant voor een optimale prijskwaliteitverhouding. Met eigen productie hebben we zicht op de hele keten. Hierdoor bieden we een uitgebreid assortiment en leveren we maatwerk. Daarnaast ontwikkelt Konijnenburg zich nog steeds verder met innovatieve oplossingen voor diverse toepassingen.